Huom!Tämä ohje ei sisällä kanamunaakaan!

 

497637.jpg

pohja:

200 g LU-Digestive keksejä(kaikki digestivekeksit eivät ole maidottomia!)

75 g juoksevaa margariinia(esim Sunnuntai tai Flora Culinesse)

Täyte:

4 dl vispautuvaa GoGreen kauravaniljakastiketta

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,25 dl Alpro-soija jogurttia(esim vanilja)tms

3 rkl sitruuna-tai muuta mehua

6 liivatelehteä

Pinnalle:esim pakastemarjoja ja hyytelösokeria

Hienonna monitoimikoneessa keksit ja lisää rasva.Painele keksiseos irtopohjavuoan leivinpaperilla vuoratun pohjan päälle.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja mausta sokereilla.Sekoita joukkoon jogurtti.Purista liotetut liivatelehdet ja liota kiehuvaan mehuun.Kaada hieman jäähtynyt liivateseos nauhana huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon.Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä ainakin muutama tunti.

Kakun  täytteen makuja ja päällisiä olen vaihdellut kauden mukaan,esim: täytteeseen pieniä persikanpaloja ja pinnalle mangososetta vauvanruokahyllystä tai täytteeseen vadelmamehua ja pinnalle pakastevadelmia ja hyytelösokeria.Jouluisen kakun saat tekemällä pohjan Annas-joulupipareista,täytteeseen hieman piparkakkumaustetta ja kakun pinnalle esim pakastekarpaloita ja hyytelösokeria...