Tämän ohjeen löysin kesäkuun Yhteishyvästä ja muutin sitä maidottomaan ruokavalioon soveltuvaksi...

690395.jpg

 

pohja:
1 1/2dl juoksevaa margariinia esim. flora culinessea
1 1/2dl sokeria
3 keltuaista
1 dl soijamaitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

pinnalle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja

täyte:
3 rkl vanilja-mansikkahilloa
2 dl Go Green vispiä
mansikoita

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten.
Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin.Lisää jauhot vuorotellen soijamaidon kanssa taikinaan.Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.Levitä
valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 175* n 20-30 min kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.
Vaahdota Go Green vispi ja lisää hillo joukkoon.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja nosta toinen kakkuvadille.Levitä "kerma"vaahto levylle ja leikkaa mansikanpaloja päälle.Irroita toinen levy pohjalla olevasta paperista pitkällä lastalla ja nosta kahden pitkän lastan avulla mansikkavaahdolla peitetyn levyn päälle.Koristele halutessasi esim.Go green vispillä ja mansikoilla.