Karjalanpiirakoita en ole kaupasta maidottomia löytänyt,(ainoastaan Portin karjalanpiirakat)joten täytyy tehdä niitä itse!...

1316686.jpg

täyte:
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl soijamaitoa
1 tl suolaa

kuori:
1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

kostutus:
1 dl soijamaitoa
n 1/3 dl juoksevaa sunnuntaita

Valmista riisipuuro täytteeksi keittämällä ensin vesi,jossa turvotat riisit,lisää sitten maito.
Hauduta kypsäksi,mausta suolalla.
Sekoita kylmään veteen suola jauhot ja öljy.Notkista taikina käsin vatkaten.Tee taikinasta tanko,
jaa se 16 osaan.pyöritä palloksi osat,litistä ne littanoiksi.Kaaviloi soikeita,ohuehkoja piirakankuoria,
ripottele ruisjauhoja päälle.
Poista yksitellen ensin jauho päältä,levitä täyte kuorelle.Nosta reunat keskelle ja rypytä
sormilla keskiosasta päihin päin.
paista 300* 15-20 min,kunnes  niissä on hieman väriä.
Kastele kypsät piirakat kuumassa soijamaito-rasva seoksessa.Pane piirakat päällekkäin
voipaperilla vuorattuun kulhoon,käännä voipaperia päälle ja peitä liinalla.