Tämän Runebergin-torttu-ohjeen löysin Myllyn Paras-sivuilta ja tortuista tuli kostutuksen ansiosta tosi mehukkaita,kannattaa kokeilla!
n.2 dl juoksevaa margariinia (esim.sunnuntai)
2 dl sokeria tai fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl Myllyn Paras Korppujauhoja
2 dl mantelilastuja tai piparimuruja
½ tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2 tl kardemummaa
2 dl soija" ranskankermaa" tai Alpro Soya "kermaa "
1 tl soodaa
Täytteeksi:
n. 2 dl paistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n. 1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle: paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa / kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste.
Käytä muffinssivuokia. Voitele ja korppujauhota vuoat. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200 asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.
Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Kommentit