Tämän Runebergin-torttu-ohjeen löysin Myllyn Paras-sivuilta ja tortuista tuli kostutuksen ansiosta tosi mehukkaita,kannattaa kokeilla!

1264785.jpg

 

n.2 dl  juoksevaa margariinia (esim.sunnuntai)
 2 dl  sokeria tai fariinisokeria
 2    munaa
 2 dl  vehnäjauhoja
 2 dl  Myllyn Paras Korppujauhoja
 2 dl  mantelilastuja tai piparimuruja
 ½ tl  manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
 2 tl  kardemummaa
 2 dl  soija" ranskankermaa" tai Alpro Soya "kermaa "
 1 tl  soodaa

 Täytteeksi:
 n. 2 dl  paistonkestävää vadelmahilloa
 Kostutukseen:
 n. 1 dl  vettä
 1 rkl  sokeria
 1 tl  manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
 Päälle:  paistonkestävää vadelmahilloa
  
  sokerivesikuorrutetta


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa / kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste.

Käytä muffinssivuokia. Voitele ja korppujauhota vuoat. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200 asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.